Twinkle | Digital Commerce

Twee miljoen voor achterafbetaaloplossing Capayable

2018-07-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Het Nederlandse Capayable heeft investeerders aangetrokken om verder door te groeien op de betaalmarkt. Met nieuw groeigeld van twee miljoen euro lanceert het betaalbedrijf een nieuwe propositie en zet het zijn eerste internationale stappen.

Ongeveer vijfhonderd Nederlandse webwinkels zijn aangesloten bij de dienstverlener op het gebied van achteraf betalen, waaronder Gereedschapscentrum.nl, Internet-Bikes en Deschoenenzaak.nl. Dit voorjaar werd Capayable genomineerd voor de Game Changer Award door een speciale vakjury van de Shopping Awards. 'Met de kapitaalinjectie willen we de techniek nog verder verbeteren en de naamsbekendheid vergroten', zegt commercieel directeur Patrick van de Graaf.

In3

Daartoe investeert het bedrijf onder meer in een rebranding van het product 'gespreid betalen', dat onder de aandacht gebracht gaat worden als 'In3'. Ook zet Capayable dit jaar nog de eerste stappen in het buitenland. Van de Graaf: 'De ambitie is om uit te groeien tot een standaard betaaloplossing en hiermee marktleider te worden in Nederland, en uiteindelijk in heel Europa.'

Geld lenen kost geen geld

Capayable startte in 2014 en biedt een renteloos gespreid betalen-model aan. Consumenten rekenen bij een online aankoop een derde van het totaalbedrag af; de overige twee termijnen volgen later. De retailer krijgt daarbij 100 procent betaalgarantie toegezegd.