Twinkle | Digital Commerce

Infotheek, Centralpoint.nl en Scholten Awater verder als Centralpoint

2018-06-04
1083690
  • 1:10

De Infotheek Group nam vorig jaar zowel Centralpoint.nl en Scholten Awater over, om ze samen te voegen met Infotheek. Na een klein jaar integreren gaan de drie onder één naam verder: Centralpoint. Er is een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.

Dat laat de onderneming vanochtend weten. Uit de persverklaring over de samenvoeging: ‘Hiermee wordt Centralpoint de grootste IT-reseller van de Benelux. Centralpoint is de IT-partner voor elke professional: SMB (mkb, red.), mid market en enterprise. Voor elke professional is een passende oplossing te vinden, met nieuwe en circulaire IT.’

Drie marktleiders

De drie bedrijven die nu één Centralpoint vormen, claimen allemaal marktleiderschap op hun terrein: Infotheek is/was gespecialiseerd in circulaire IT met een focus op het middensegment, het ingelijfde Centralpoint.nl de grootste digitale speler als het gaat om zakelijke IT, overnameprooi Scholten Awater de grootste IT-dienstverlener voor grotere organisaties. Voortaan is Centralpoint naar eigen zeggen ‘thuis in elk IT-vraagstuk’.

Een nieuw Centralpoint

De komende tijd stelt ‘een nieuw Centralpoint’ zich voor in verschillende kanalen, om te beginnen natuurlijk op de nieuwe eigen website:

Luuk Slaats is de managing director van het nieuwe Centralpoint, dat onderdeel is van de Infotheek Group. Daaronder ressortereert ook een aantal logistieke bedrijven.

In het komende nummer van Twinkle lees je een interview met Centralpoint-oprichter Brian Speelman, sinds begin dit jaar chief digital officer bij de Infotheek Group.