Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express naar rechter om uitbreiding CameraNu.nl

2018-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

De eigenaar van Kamera Express probeert via de rechter een fysieke uitbreiding van CameraNu.nl te voorkomen: volgens hem leiden verschillen in bestemmingsplannen tot oneerlijke concurrentie.

Het Zwolse Kamera Express verhuisde afgelopen augustus gedwongen van zijn locatie op een bedrijventerrein naar het winkelgebied in de binnenstad. Het bedrijf zag daarna met lede ogen aan hoe concurrent CameraNu.nl gemeentelijke toestemming kreeg zijn vestiging op een Urks bedrijventerrein uit te breiden.

Gelijk speelveld

Aan de verschillende gemeentelijke besluiten liggen uiteenlopende bestemmingsplannen ten grondslag. Volgens de eigenaar van Kamera Express zorgt dat verschil voor een ongelijk speelveld tussen hem en zijn concurrent. Hij eist van de Raad van State dat voor hem dezelfde regels gelden als voor CameraNu.nl.

Geen nationale regels

Volgens de gemeente Urk gaat dat principe echter niet op, zegt een woordvoerder tegen Omroep Flevoland: 'Er zijn geen nationale regels voor ons, behalve dat een bestemmingsplan in overeenstemming moet zijn met een goede ruimtelijke ordening'. Over twee weken volgt de uitspraak.

Groeien

Zowel Kamera Express als CameraNu.nl zijn, ondanks de diverse regelgevingen, hun activiteiten aan het uitbreiden. Kamera Express zoekt het daarbij met behulp van investeringsmaatschappij Vendis Capital in internationale expansie; zijn concurrent lijfde een jaar geleden het kleinere Cameratools.nl in.