Twinkle | Digital Commerce

'Belgische koper voor Hema'

2018-05-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Hema komt mogelijk in Belgische handen. Core Equity Holding, een Brusselse investeringsmaatschappij zou een mondeling akkoord hebben met Lion Capital, de Britse eigenaar van Hema, om het bedrijf over te nemen.

Dat melden verschillende bronnen aan de Telegraaf. Volgens twee van de bronnen zou er een 'mondeling akkoord op hoofdlijnen' zijn. De twee andere bronnen spreken over een akkoord op langere termijn.

De overname betekent voor Hema het einde van een ongelukkige relatie met het Britse Lion Capital, dat het bedrijf in 2007 voor 1,1 miljard euro kocht. Hema, dat al jaren een flinke schuldenlast kent, zou al jaren tevergeefs op zoek zijn naar een koper. Zowel de retailer als Core Equity Holding willen niet reageren op de geruchten.

Rode cijfers

Uit het meest recente jaarverslag van Hema blijkt dat de online omzet van de keten vorig jaar met 31 procent steeg. Daarnaast groeide de netto omzet van het bedrijf naar 1,2 miljard euro. Niet eerder boekte Hema zo'n hoge omzet. Onderaan de streep boekt het bedrijf echter al langere tijd rode cijfers. Vorig jaar kwam dit neer op een verlies van 30,9 miljoen euro. In 2016 was dit nog 26,2 miljoen. In 2015 bedroeg het verlies 72,5 miljoen euro.