Twinkle | Digital Commerce

Supermarkten stappen in betaalapp OK

2018-03-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Vanaf april maken de eerste retailers gebruik van betaalapplicatie OK. Supermarkten Coop, Dirk, DEEN, Spar en Dekamarkt hebben zich inmiddels ook bij de applicatie aangesloten.

Met de applicatie kunnen consumenten zowel in webwinkels als in fysieke winkels betalen. OK ondersteunt alle betaalkoppelingen. Door de directe koppeling met de OK-betaalknop kan het betaalproces in webshops tot maximaal dertig seconden worden teruggebracht.

Consumenten loggen met de OK-app in bij de aangesloten partners, waardoor een enkel account volstaat. In een volgende stap wil OK het mogelijk maken voor klanten om ook tickets te kopen, die direct in de applicatie geleverd worden. 

Miljoen downloads

Eerder gaven webshops als FonQ, zonnebrillen.com, Traveldeal.nl en deonlinedrogist.nl al aan van de toepassing gebruik te maken. Aan het eind van het jaar verwacht OK zo'n 15.000 acceptatiepunten in Nederland. 'Ons doel is om het dagelijks leven van de consumenten gemakkelijker te maken. Binnen het eerste jaar gaan we voor één miljoen downloads. Door het gezamenlijk omarmen van de OK-app, wordt het voor de consument een stuk overzichtelijker', aldus ceo Olaf Lintjens.

Omnichannel

Directeur Leendert van Eck van DEEN Supermarkten is enthousiast over de applicatie: 'Wij starten in april met vestigingen in Amsterdam en Diemen, om snel daarna de uitrol naar de rest van onze filialen te maken. Naast gebruiksgemak voor onze klanten, biedt het OK-platform ons de mogelijkheid om de wereld van online en offline aan elkaar te koppelen.'

Lees ook: 'Nieuwkomer OK faciliteert checkout op productpagina' (Twinkle 19-12-2017)