Twinkle | Digital Commerce

ECI Holding en ECI Nederland failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:38

ECI Holding en ECI Nederland zijn sinds afgelopen donderdag failliet, bevestigt een woordvoerster van de rechtbank Midden-Nederland desgevraagd aan Twinkle. De webwinkels van ECI en Cosmox nemen nog wel gewoon orders aan.
 
ECI zou in de loop van deze week failliet worden verklaard, aldus bewindvoerder Cees de Jong precies een week geleden tegen het ANP. Hij vroeg het faillissement twee dagen later al aan, waarna hij curator werd van de boedel. Tot ECI Holding BV behoren behalve ECI ook bedrijfnamen als House Of Books, Budgetboek, Circulo en Clubcenter. In ECI Nederland BV zijn de online activiteiten van Cosmox en Free Record Shop verzameld.

Doorstart
Een faillissement, zei De jong vorig week, is nodig om een doorstart van de nummer 39 van de Twinkle100 of onderdelen daarvan mogelijk te maken. Hij zei ook dat ‘het niet verstandig is om blind in een faillissement te stappen’, vandaar dat eerst uitstel van betaling werd aangevraagd.

'Webshop gewoon open'
De Jong, zojuist niet bereikbaar voor commentaar, was vorige week in gesprek met meerdere potentiële overnamekandidaten. Het feit dat de webwinkels nog gewoon doordraaien, wijst erop dat een voorzetting van de activiteiten reëel is, al laat een kantoorgenoot bij Van Benthem & Keulen doorschemeren dat er nog zeker geen witte rook is.

Op Eci.nl wordt bezoekers inmiddels de volgende mededeling gedaan: ‘ECI is momenteel veel in de media. De webshop is gewoon open en de bestellingen worden uitgeleverd.’ Webzuster Cosmox maakt melding van vertraging in de levering en een tijdelijke assortimentsverkleining, zoals ECI dat eerder ook deed.

Surseance
ECI kreeg op oudejaarsdag uitstel van betaling verleend, op de dag dat E-Ways Fulfilment Center failliet ging. Cees de Jong, toen nog bewindvoerder, besloot de webwinkel van Free Record Shop te sluiten, omdat de door ECI gerunde shop niet rendabel genoeg meer was. Free Record Shop Nederland, net als het kwakkelende Polare onderdeel van ProCures, zoekt inmiddels naar andere wegen om zijn webverkoopactiviteiten weer op te pakken.