Twinkle | Digital Commerce

Xenos-koper lanceert snel volwaardige webshop

2018-03-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Casa, de Belgische winkelketen die tweederde van de Xenos winkels overneemt, opent binnenkort een volwaardige webshop, inclusief thuisbezorgen.

Op de huidige webshop van de winkelketen is het alleen mogelijk om door middel van click & collect producten op te halen.

Het is een volgende fase in het e-commerceplan van de interieurwinkel. Aan Gondola meldt de keten: 'Op dit moment zijn we volop bezig met fase twee van het uitbouwen van onze webshops, met name de thuislevering. De lancering gebeurt binnenkort, in de loop van dit jaar.' Een precieze lanceerdatum is nog niet bekend. Volgens Casa gaat de nieuwe webshop in alle actieve landen tegelijk 'live'. 

Nederland

Begin deze week kondigde Casa aan ongeveer 110 winkels van de circa 170 Xenos-winkel over te nemen. Voor de zomer van 2019 moeten al de 110 overgenomen filialen zijn omgebouwd. De eerst 50 winkels worden dit jaar nog getransformeerd. De 1.900 werknemers van Xenos gaan mee met de nieuwe formule. Xenos heeft in Nederland al een webshop waarbij thuisleveren mogelijk is. 

Blokker Holding

Xenos is nu nog onderdeel van de Blokker Holding, waarvan de familie Blokker eigenaar is. De zestig Xenos-filialen die niet worden overgenomen, worden buiten de Blokker Holding voortgezet. Het Belgische Casa is al in handen van de familie Blokker.