Twinkle | Digital Commerce

Alibaba investeert opnieuw fors in dochter Lazada

2018-03-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Alibaba steekt 1,6 miljard euro in dochteronderneming Lazada. De investering moet ervoor zorgen dat het bedrijf, dat voornamelijk in Zuidoost-Azië actief is, de strijd met giganten als JD.com en Amazon kan aangaan.

Twee jaar geleden nam Alibaba een controlerend belang in Lazada, Het bedrijf investeerde destijds zo'n 800 miljoen euro in het e-commercebedrijf.

Alibaba meldt in een statement: 'De investering onderstreept Alibaba's vertrouwen in een succesvolle toekomst van Lazada en het groeipotentieel van Zuidoost-Azië. Een regio die cruciaal is in Alibaba's globale groeistrategie.'

Naast de investering vervangt Alibaba de ceo van Lazada: Max Bittner, door één van zijn achttien oprichters: Lucy Peng. Bittner krijgt een andere functie binnen Alibaba.

Veel groei nodig

Twee jaar geleden nam Alibaba een meerderheidsbelang in Lazada, dat tot die tijd bij Rocket Internet behoorde. Alibaba zag veel potentie in Lazada, dat in landen als Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam aanwezig is. Het bedrijf wilde veel gaan investeren. Dat moest ook wel, in 2016 werd slechts 3 procent van alle retailaankopen in die markten online gedaan.