Twinkle | Digital Commerce

Kunst in de juiste maat

2018-03-12
1000562
  • 1:36

Tijd voor een nieuwe blikvanger boven de bank. Maar past een bepaald kunstwerk wel in jouw interieur? Via de app van About Art kun je het direct zien op je smartphone.

Online kunst kiezen en kopen makkelijker maken, dat is de intentie van de nieuwe webshop en app van About Art. Deze online kunsthandel verkoopt kunst voor thuis of op kantoor aan de muur. De webshop voorziet daarbij ook in advies over onder meer het ophangen van de kunstwerken en het effect van verschillende lijsten. Volgens Claudia Klerkx, manager van About Art, is het bijzonder dat je op de site met de My Gallery-functie de kunst in verschillende interieurstijlen kunt bekijken. De kunstshop lanceerde in januari een app waarmee de potentiële koper met behulp van de camera op zijn mobiel alvast virtueel kan zien hoe de werken thuis in het juiste formaat op de muur tonen. Klerkx: ‘De app is een extra tool die de klant helpt om een weloverwogen keuze te maken.’ About Art onderscheidt zich van andere aanbieders door zijn focus op het interieur, meldt de manager. ‘Daarbij is de app zeer gebruiksvriendelijk en geeft hij precies aan hoe ver je van de muur af moet staan voor een realistisch beeld van de afmetingen van het kunstwerk. Bovendien kun je ermee door onze kunstwerken scrollen om inspiratie op te doen en je kunt favoriete werken opslaan om later te bekijken.’ Ten slotte noemt Klerkx als pluspunt dat je foto direct te delen is via alle socialmediakanalen.

De werken van bekende en minder bekende kunstenaars worden direct na aankoop verzekerd vanuit het About Art-depot in Dordrecht via PostNL verzonden, of, indien ze eerst naar wens moeten worden ingelijst, binnen tien dagen zonder extra kosten thuisbezorgd.