Twinkle | Digital Commerce

Coinbase komt met bitcoin-tool voor webshops

2018-02-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Coinbase, een portemonnee voor digitale betaalmiddelen, lanceert een tool waarmee webshops eenvoudiger cryptovaluta accepteren.

Coinbase Commerce zorgt ervoor dat webwinkeliers digitale valuta zoals bitcoin, bitcoin cash, ethereum en litecoin als betaaloptie kunnen toevoegen.

De nieuwe tool is speciaal ontwikkeld voor e-commerce platformen. Gebruikers hoeven alleen een e-mailadres en telefoonnummer door te geven voor een account. Om te betalen met de valuta, heeft zowel de e-tailer als de klant een portemonnee met cryptovaluta nodig. Het systeem berekent automatisch de te betalen cryptovaluta op basis van de huidige koers. Consumenten krijgen vijftien minuten de tijd om hun betaling te voldoen. Daarna wordt de betaling geannuleerd. 

De tool is geïntegreerd in betaalplatform Shopify. Om de digitale betaalmiddelen te accepteren, hoeven bedrijven alleen hun Coinbase Commerce-account te koppelen aan het platform.

Bitcoin bonanza

Het is de vraag of webshops op een dergelijke betaaltool zitten te wachten. De waardeschommeling van de munt heeft ertoe geleid dat veel shops zich afvragen of ze de cryptovaluta wel willen accepteren. 

Lees ook: 'Bitcoins, waarom niet?' (Twinkle 2 2016)