Twinkle | Digital Commerce

Online kleding passen in Amazon's slimme spiegel

2018-01-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Voor wie zijn jurk, broek of sweater wilt 'passen' alvorens deze online te bestellen, komt Amazon met een 'slimme spiegel'. In de virtuele paskamer is het straks mogelijk kledingstukken op je virtuele zelf uit te proberen.

De slimme spiegel komt als uitbreiding van de Echo Look: Amazon's slimme camera die op basis van stemcommando en ingebouwde assistent werkt. Het is al mogelijk foto's van jezelf met outfit te maken en van virtuele stylisten advies te krijgen.

Patent

Amazon wilde echter een stapje verdergaan, meldt De Standaard, en vroeg patent aan op de virtuele paskamer. Via augmented reality is het straks mogelijk verschillende kledingstukken toe te voegen aan je spiegelbeeld. Dankzij meerdere camera's in de spiegel kun je een 360 graden view van jezelf met jouw gekozen kleding bekijken, voordat je die aan je winkelmandje toevoegt. 

Echo Look

In april vorig jaar introduceerde Amazon de Echo Look, die toen als personal shopper bij de gebruikers thuis werd gepresenteerd. Een e-commerce functie had de slimme camera destijds nog niet, daar is dus nu verandering in gekomen.