Twinkle | Digital Commerce

Buyou wordt Dealconomy, koopt iChica

2017-11-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Dealconomy, tot voor kort Buyou, neemt concurrent iChica over. Met een nieuwe naam en een nieuwe portefeuille labels richt het dailydealbedrijf zich op de Europese markt.

Met behulp van investeerder Axivate Capital realiseerde het nieuwbakken Dealconomy de overname van iChica, waarmee onder meer dagaanbiedingensites iChica.nl, Watch2Day.nl, BeFit2Day.nl en de fitnesswebshop GorillaSports.nl gemoeid zijn. Buyou bestaat vier jaar; voor de nieuwe strategie kozen oprichters Guy Broekhuijs en Mark van Dorp voor een omdoping.

Buy & build

'Met deze overname bereiken we in één klap onze 5-jaar-doelstelling', aldus Van Dorp tegen Twinkle. 'Het is onze ambitie om onze explosieve groei de komende vijf jaar door te zetten. Dit willen we doen door nog een aantal overnames in onze buy & build strategie en het zetten van stappen naar het buitenland. Deze ambitie kan mede mogelijk gemaakt worden door de grote synergie- en schaalvoordelen die we nu al duidelijk zien optreden tussen en door de verschillende labels.'

Netherlands E-commerce Group

Dealconomy neemt iChica over van de Netherlands E-commerce Group, moederbedrijf van Europe Watch Group. Netherlands E-commerce Group richt zich op de verdere ontwikkeling van de eigen merken.