Twinkle | Digital Commerce

VVV-cadeaubon nu online te besteden

2017-10-27
1000562
  • 1:22

De bekende papierversie van de VVV-cadeaubon, inmiddels 42 jaar oud, verdwijnt. In plaats daarvan komt een plastic cadeaukaart waarvan de waarde met een code te ontsluiten is, ook te gebruiken in webwinkels.

Vanaf volgende week is de pas landelijk verkrijgbaar. 'We zijn nu in staat om veel sneller in te spelen op de vooral digitale ontwikkelingen en zetten in op betere wendbaarheid om sneller op wensen van klanten in te spelen', verklaart Erwin de Zeeuw, directeur Giftcards van VVV Nederland.

Online besteden

De introductie van de digitaal te gebruiken VVV-bon vergemakkelijkt het online besteden ervan. Tot dusver was dat een stuk lastiger, voornamelijk omdat de papieren versie van de bon bij online inwisseling nogmaals in een fysieke winkel uitgegeven kon worden. Om de stap te verkleinen, bood Bol.com een omruilservice van de papieren VVV-bon naar een eigen digitale cadeaukaart. Uit de vernieuwde website van VVV blijkt dat zo'n 450 webshops inmiddels zijn aangesloten op de cadeaupas: aan hun checkout hebben zij een invoerveld voor de code als betaalmethode toegevoegd.

Voordelen

Met de plastic cadeaukaart kunnen consumenten een bedrag vanaf nu in meerdere delen besteden. Ook voor retailers levert het nieuwe jasje van de  VVV-bon voordeel op, aldus De Zeeuw: 'Voor accepterende e- en retailers betekent het een goede online zichtbaarheid en vindbaarheid die geo-gecodeerd is, dus met smartphone is direct zichtbaar waar de VVV Cadeaukaart besteed kan worden.' Bovendien leidt het cadeaugeven van een waardebon volgens de organisatie in zestig procent van de gevallen tot overbesteding van gemiddeld 24,50 per transactie. VVV Nederland belooft ondernemend Nederland 235 miljoen extra omzet.