Twinkle | Digital Commerce

Lidl zet in op pakketkluizen voor Belgische orders

2017-11-11
1000563
  • 1:02

Lidl heeft op drie winkellocaties in België kluiswanden in gebruik genomen waar online orders in geplaatst worden. De supermarktketen werkt met Cubee, een netwerk van pakjesautomaten van bpost en het Nederlandse De Buren.

Lidl heeft kluiswanden geplaatst bij supermarkten in Evere, Hamme en Ekeren. Elke wand bestaat uit 58 kluisjes waarin naar eigen zeggen 90 procent van Lidl’s 3.800 artikelen tellende digitale assortiment bezorgd kan worden. Online klanten ontvangen in deze (vooralsnog) eenjarige pilot 20 procent korting op groenten en fruit.

Unieke code

De klant kan bij zijn order aangeven of hij de bestelling in de kluis willen laten leggen. Vervolgens krijgt hij een bevestigingse-mail met een unieke code als de artikelen in de ‘wand’ liggen. De unieke code biedt toegang op locatie.

Cubee

Cubee werd vorige week gelanceerd als dochteronderneming van De Buren en bpost. De samenwerking tussen de bedrijven komt voort uit het eerder genomen ‘substantiële belang’ van bpost in de Twentse onderneming. Vanwege het 'open en onafhankelijke' karakter van Cubee kan elk pakje van een logistieke partner - waaronder naast bpost inmiddels ook DPD en GLS - in de pakjesautomaat bezorgd worden.