Twinkle | Digital Commerce

Amazon bestrijdt 'porch pirates' met kentekens en deurbellen

2017-10-12
1000562
  • 1:03

Amazon werkt aan optimalisering van de last mile en ontwikkelt daartoe aflevermethoden voor pakketten zonder dat de besteller thuis hoeft te zijn. De e-tailreus voert 'verregaande gesprekken' met producenten van slimme kentekenplaten en deurbellen.

In de strijd tegen zogenaamde 'porch pirates', die het voorzien hebben op pakketten die in de tuin van de ontvanger neergelegd worden, bedenkt Amazon diverse manieren om afgeleverde orders veilig te stellen. CNBC omschrijft de nieuwste ideeën: via bedienbare kentekens en deurbellen geven bestellers op afstand eenmalig toegang tot hun auto of huis aan een pakketbezorger.

Phrame

Amazon zou onder meer praten met de fabrikant van Phrame, een slimme kentekenplaat die een afgesloten ruimte biedt voor bijvoorbeeld autosleutels. Door die op afstand te ontgrendelen, geeft de eigenaar een bezorger toegang tot zijn auto om het pakket in te leveren. Eenzelfde concept wordt ontwikkeld met een slimme deurbel.

The Hub

In het kader van last mile-bezorging Amazon presenteerde in navolging van Amazon Lockers deze zomer The Hub, een open kluisjessysteem in in- en outdoorversie en in verschillende groottes. Ook test Amazon onder tafel een eigen bezorgdienst voor externe partners.