Twinkle | Digital Commerce

Amazon komt met bezorgabonnement voor b2b

2017-10-25
1000562
  • 0:57

Amazon introduceert een bezorgabonnement voor zijn zakelijker verkopers. Business Prime Shipping biedt b2b-klanten een jaar gratis tweedaagse levering van artikelen uit het assortiment.

De nieuwe dienst geldt voor zakelijke verkopers in de Verenigde Staten en Duitsland. De eerste dertig dagen is de service gratis te proberen, zo meldt Amazon in een persbericht. Daarna kost het abonnement 499 dollar (tot tien gebruikers van het business-account van de verkoper), 1299 dollar (tot honderd gebruikers) of 10.099 dollar (meer dan honderd gebruikers).

Aanbod en snelheid

‘Business Prime Shipping combineert het ruime productaanbod voor Amazon Business-klanten met de snelheid en het gemak die consumenten al ervaren met Prime’, laat Greg Greeley, vice president van Amazon Prime optekenen. ‘We zijn erg blij om met de bezorgservice nu ook de wensen van zakelijke klanten tegemoet te komen.’

Tweejarig bestaan

Amazon introduceerde zijn businesstak in 2015 op thuismarkt Amerika met de woorden 'Everything you love about Amazon, for your business'. Een jaar later maakte het platform een overzeese stap naar Duistland, als eerste Europese markt. Destijds groeide Amazon Business elke maand met 20 procent en had het meer dan 300.000 zakelijke kopers geregistreerd.