Twinkle | Digital Commerce

Google laat winkeliers video’s uploaden in Maps

2017-09-15
1100618
  • [nieuws]
  • 0:55

Google test een videofunctie voor Maps, zodat bedrijven hun onderneming online beter kunnen promoten. Een aantal Amerikaanse gebruikers van de tool Local Guides heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen om een video van hun winkel of producten te maken.

Het is mogelijk om vanuit de Google Maps-app een tien seconden durend filmpje te maken van de eigen zaak of de artikelen die je als retailer verkoopt. Voor een dertig seconden durende video is uploaden vanuit de afbeeldingenmap op de smartphone nodig.

Inpandige foto’s

De video’s zijn alleen nog via Android-smartphones in te laden. Volgens Techcrunch zal Google de functie later uitrollen naar alle platforms (en dus ook iOS). De bewegende beelden zijn een toevoeging op de inpandige foto’s van winkels en de visuele 360-gradenweergave van de winkelstraat.

Realtime drukte

Sinds vorig jaar geeft Google de drukte in fysieke winkels realtime weer via Search en Maps. Bij een vestiging staat bijvoorbeeld hoe lang consumenten er gemiddeld doorbrengen: De Bijenkorf in Amsterdam, 20 minuten tot 1 uur.

Lees ook:
Retailers testen 'promoted pins' in Google Maps (16-12-2016)