Twinkle | Digital Commerce

Pakketjes van minimaal 1.500 kilo

2017-08-23
26931514
  • 1:38

‘Hoe borg je snelle levertijden met zwaar transport?’ Dat vroeg Richard Theuws, directeur/eigenaar van Merchandise.nl, aan Melissa Buijens, eigenaar van Zandcompleet.

Buijens: 'In ons geval beginnen de bodemproducten (zoals zand, grind en grond) gemiddeld vanaf 1.500 kilo per stuk. Onze producten worden geleverd in een big bag, op een pallet of los gestort. 

Voor los gestort spreken we over grotere hoeveelheden met een vrachtwagenlading tot maximaal 35.000 kilo. Dit is in de praktijk een flinke logistieke onderneming. Wij kunnen door het gewicht van onze producten geen gebruikmaken van de gebruikelijke logistieke partijen en een ‘pakketje’ bij de buren afleveren is al helemaal geen optie. Je moet er niet aan denken dat 20 m³ zand bij de buren wordt afgeleverd!

Dit maakt onze logistieke afhandeling heel belangrijk. Al onze producten worden geleverd met groot en speciaal transport: trailers van 18 meter, kiepvrachtwagens en kooiaap vrachtwagens (een trailer met een meeneemheftruck). We komen hiermee door heel Nederland, van landelijk Groningen tot hartje Amsterdam. Met snelle levertijden: 90 procent wordt binnen één werkdag geleverd. Om deze levertijden te kunnen hanteren werken we met een landelijk netwerk van leveranciers en transporteurs. We hebben ruim 150 samenwerkingen. Zo zijn we landelijk georganiseerd, maar proberen we toch zo lokaal mogelijk te bezorgen. Hierdoor kunnen we snel leveren en transportafstanden minimaal houden.

Voor onze big bags werken we met diverse afvulstations en een centrale transporteur en planning. Big bags worden op orderniveau afgevuld, nog dezelfde dag of uiterlijk de dag erna opgehaald en daarna uitgeleverd.

We kunnen hierdoor werken met minimale voorraad en combineren zowel het ophalen als uitleveren met andere orders. In dit gehele logistieke proces wordt de klant automatisch per e-mail op de hoogte gehouden van de status en levering. We voeren zelf de regie over al onze orders, op zowel het gebied van kwaliteit als op transport.'

Melissa Buijens is eigenaar van Zandcompleet. Haar vraag aan Davy Heuts eigenaar van Kabeldirect.nl, is: ‘Hoe beheers je een groot assortiment met voorraadartikelen op een goede manier?’ Het antwoord lees je in Twinkle 7-2017 (verschijnt op 29 augustus).