Twinkle | Digital Commerce

'Duitse maaltijdbezorgers lappen privacy aan laars'

2017-08-28
24171360
  • 0:55

De Berlijnse autoriteiten ontvangen klachten van Duitsers aan het adres van maaltijdbezorgers, die hun privacy zouden schenden. Met name Delivery Hero wordt aangewezen als boosdoener: de leverdienst zou klantenaccounts niet willen verwijderen zonder het toesturen van een identiteitsbewijs.

'Sinds 2015 stapelen de klachten tegen maaltijdbezorgers zich op', zegt een woordvoerder van de Berlijnse commissaris die gegevensbescherming in de portefeuille heeft, zo schrijft het Duitse nieuwsmagazine Der Spiegel. Over Delivery Hero liggen er inmiddels veertien aanklachten, waarvan het merendeel betrekking heeft op de weigering accounts te verwijderen.

Landelijke controles

Delivery Hero investeert, net als grote concurrent Takeaway.com, erg veel in marketing; alleen het afgelopen jaar al pompte de retailer 106 miljoen euro in televisie- en radioreclames. Klantgegevens zijn daarom waardevol voor het bedrijf. De Berlijnse commissaris voor gegevensbescherming kondigt een landelijke actie aan waarbij maaltijdbezorgers gecontroleerd worden op hun omgang met data uit hun klantenbestand.

Lees ook: 'Delivery Hero slijpt messen in Duitse strijd Takeaway.com' (12-12-'16)