Twinkle | Digital Commerce

Mobiel.nl claimt primeur same day delivery in telefoonbezorging

2017-07-12
25081410
  • 1:01

Mobiel.nl start met zijn nieuwe bezorgoptie 'Vandaag': daarbij bezorgt het telecombedrijf smartphones met een mobiel abonnement, sim-only abonnement of los toestel nog dezelfde dag thuis. Het bedrijf zegt hiermee de eerste op de Nederlandse telecommarkt te zijn.

'Als je een bestelling plaatst, wil je deze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in huis hebben', verklaart directeur Thomas Borsboom. 'Ook als je onverwachts niet meer bereikbaar bent, is het wel zo fijn als je dezelfde dag weer in de lucht bent.' Het aansluiten van een abonnement bij de provider neemt vaak enkele dagen tijd in beslag, meldt het bedrijf: 'Door de implementatie van nieuwe, geautomatiseerde processen én een vlotte afhandeling maakt Mobiel.nl het vanaf nu als eerste mogelijk.'

Vóór het middaguur

PostNL faciliteert de Vandaag-leveringen: wie vóór 12:00 bestelt, uiterlijk 12:30 online een contract ondertekent en zijn rekeningnummer verifieert, krijgt het pakketje dezelfde dag tussen 18:00 en 22:00 's avonds geleverd.

Inkomenstoets

De same day delivery-service van de telefoonshop komt relatief kort na de introductie van een voor telecomproviders verplichte inkomenstoets die klanten moeten afleggen, vooraleer zij een mobiel abonnement op naam krijgen. De toets ligt in het verlengde van de in december aangescherpte BKR-regels over kredietregistratie.