Twinkle | Digital Commerce

HAL vergroot belang in Coolblue

2017-07-07
25081410
  • [nieuws]
  • 1:04

HAL vergroot zijn belang in Coolblue van 20 naar 30,1 procent. De investeringsmaatschappij maakt bekend aandelen van twee van de drie oprichters te hebben overgenomen.

HAL kocht in maart vorig jaar in totaal een vijfde van de aandelen in de elektronicashop. Daarmee was de investeerder de eerste externe aandeelhouder van het bedrijf, naast oprichters Pieter Zwart, Bart Kuijpers en Paul de Jong. 'Dit is een aandeelhouder die actief bijdraagt, die een lange termijnvisie heeft, heel veel ervaring heeft in vervolgstappen', verklaarde Beginbaas Zwart over het toetreden van de investeringsmaatschappij.

Oprichters
De 10,1 procent extra aandelen die naar HAL gaan, zijn waarschijnlijk afkomstig uit de portefeuilles van Bart Kuijpers en Paul de Jong, die voorafgaand aan de entree van de investeerder al een stapje terugdeden in de nummer 4 van de Twinkle100.

Tientallen miljoenen
Een snelle berekening leert dat het belang van HAL met tientallen miljoenen is toegenomen. Het FD schatte de waarde van de 20 procent aandelen van HAL het afgelopen jaar rond de 140 miljoen euro; de waarde van 10,1 procent extra aandelen komt daarbij tenminste neer op 70,7 miljoen euro.

HAL
De investeringsmaatschappij heeft, naast Coolblue, ook belangen in orthopedische hulpmiddelenketen Livit, Vopak, Boskalis, Grand Vision en het FD.