Twinkle | Digital Commerce

Licentie c2c-betaling iDeal biedt Marktplaats.nl mogelijkheden

2017-05-28
30661724
  • [nieuws]
  • 0:59

Betaalvereniging Nederland heeft de eerste niet-bancaire licentie voor c2c-betalingen via iDeal afgegeven aan het Online Betaalplatform. Daarmee zouden straks ook consumentenbetalingen op Marktplaats via iDeal kunnen verlopen.

Het Online Betaalplatform is de eerste niet-bancaire partij die een accreditatieovereenkomst voor de c2c-betalingen via iDeal heeft gesloten, aldus een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland tegen Twinkle. Banken als ABN Amro (in de app Tikkie), bunq en ING hebben deze mogelijkheid al langer.

Outlet
De licentie voor het Online Betaalplatform biedt mogelijkheden voor Marktplaats, dat al via zijn outlet een koppeling heeft met de payment service provider (psp) voor zakelijke verkopers. Zo kunnen consumenten met een blauwe koopknop op Marktplaats direct een lamp bij Flinders (via Factory Refurb) kopen en deze afrekenen met iDeal. Het is nog niet duidelijk of Marktplaats de nieuwe c2c-betaalmogelijkheid op korte termijn op de planning heeft staan.

IDeal QR
Eind vorige maand werd betalen met iDeal QR mogelijk voor ‘alle bedrijven en instellingen’. Webwinkels kunnen de transactiemethode in beginsel aanbieden via een aparte iDeal-app. De toepassing wordt later toegevoegd aan de bestaande apps van banken.