Twinkle | Digital Commerce

Jumbo plant tweede e-dc in Raalte

2017-11-09
1300729
  • 1:13

Jumbo krijgt er een extra e-commerce distributiecentrum bij. De supermarkt meldt vandaag dat in het voorjaar van 2018 een tweede fulfilment center voor online orders opengaat in Raalte, om het groeiende aantal bestellingen via jumbo.com te kunnen bijbenen.

'Sneller dan verwacht zullen we in de loop van volgend jaar voor ons EFC in Den Bosch de maximale capaciteit bereiken', verklaart Jumbo-directeur Frits van Eerd in een persbericht. De supermarktketen stelde vandaag de gemeente Raalte op de hoogte van de plannen voor de verbouwing van het pand.

Nieuwe banen
Het nieuwe e-dc zal de regio volgens Jumbo zo'n 550 nieuwe banen opleveren. Via Raalte kan Jumbo zijn klanten uit het het noorden en oosten van Nederland beter bereiken. In diezelfde plaats heeft Jumbo al een distributiecentrum voor de belevering van zijn winkels; het e-fulfilment center wordt gevestigd in een ongebruikt, voormalig C1000-pand dat Jumbo al in bezit had, bevestigt een woordvoerder aan Twinkle.

Meer en sneller
Jumbo investeert veel in zijn online groei en wil over vijf jaar marktleider in online boodschappenland zijn. De van oorsprong Brabantse super geeft aan de boodschappen in de toekomst nog sneller te gaan leveren. Of dat betekent dat same day delivery ophanden is, blijft nog de vraag; Jumbo kan daar nog niets over zeggen.

Franchise-akkoord
Vorige week bereikte Jumbo in zijn Algemene Ledenvergadering een akkoord met zijn franchisenemers op het nieuwe vijfjarige franchise conditiestelsel, waarin financiële afspraken zijn vastgelegd met betrekking tot 'huidige marktontwikkelingen'.