Twinkle | Digital Commerce

Amazon smeedt plannen met maaltijdboxen

2017-07-18
25111412
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon heeft concrete plannen voor maaltijdboxen vol vlees, gevogelte, vis, zeevruchten, fruit en/of groenten, ‘ready for cooking and assembly as a meal’. Ook graanproducten worden genoemd in een handelsmerkaanvraag die Amazon begin deze maand deed. De pay-off is er al.

‘We do the prep. You be the chef’, is de leus waaronder Amazon de dozen zou willen aanbieden. Slecht nieuws voor maaltijdboxaanbieders en supermarkten, amper bijgekomen van Amazon voorgenomen overname van Whole Foods à 13,7 miljard dollar.

Dat nieuws zorgde er al voor dat Blue Apron een ongelukkige beursgang beleefde, waarin de IPO-prijs met ruim een kwart daalde. Nu zal de Amerikaanse onderneming met lede ogen aanzien hoe Amazon zich mengt in zijn core business. Voor HelloFresh zou het reden kunnen zijn om (opnieuw) van een beursgang af te zien.

Amazon en food

Amazon verkoopt maaltijdboxen van andere aanbieders, maar is zelf nog geen partij in meal kits. Met Amazon Fresh is de grootste online retailer ter wereld al wel actief in verswaren, Amazon Restaurants geldt als concurrent van maaltijdbestelplatforms en met Amazon Go lanceerde het bedrijf van Jeff Bezos al de veelbesproken ‘kassaloze supermarkt’. More to come.