Twinkle | Digital Commerce

Fulfilment by Zalando nu ook voor Nederlandse shops

2017-06-19
20651161
  • 1:37

Zalando gaat nu ook orders van retailpartners in Nederland verwerken en bezorgen. Zij maken gebruik van de dienst Fulfilment by Zalando, die sinds eind vorig jaar in Duitsland loopt. Modespelers leggen daarvoor (een deel van) hun voorraad bij het bedrijf.

Zalando volgt in ons land het voorbeeld van bol.com, dat sinds begin 2015 de ‘totale fulfilment’ uit handen neemt van zijn zakelijke verkooppartners. De Zalando-service biedt retailers de mogelijkheid om hun producten op te slaan in een magazijn van het bedrijf, waardoor zij het picken en verzenden van bestellingen op het platform aan de Duitse modegigant over kunnen laten.

Nederlandse marktplaats
Na een uitgebreide test in Duitsland, wordt Fulfilment by Zalando, tegenwoordig 'Zalando Fulfilment Solutions' genoemd, nu ook beschikbaar voor Nederlandse retailers, meldde de onderneming volgens het Financieele Dagblad. Net als in Oostenrijk, Spanje en Frankrijk, en in een later stadium alle landen waarin Zalando verkoopt.

Orders in modewebwinkel
Ook wil het bedrijf de verwerking van orders in de webshop van online modepartijen op zich nemen. 'Maar dat zouden we alleen doen voor modemerken die ook actief zijn op onze eigen marktplaats’, aldus vicepresident Logistics Jan Bartels in de krant. Zalando was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar hierop.

Lees ook:
Zalando: fashion as a service (2-6-2017)

UPDATE 13:50 uur:
Zalando laat aan Twinkle weten dat partners de fulfilmentdienst van Zalando kunnen gebruiken om te verkopen in een specifiek land. Italiaanse partijen kunnen bijvoorbeeld hun voorraad bij het bedrijf leggen (in een dc in Duitsland) om sneller aan consumenten in Nederland te kunnen leveren. 'Je moet er dus vanuit een ander perspectief naar kijken', zegt een woordvoerster. 'Maar Nederlandse retailers kunnen zich inderdaad aanmelden voor de service. We willen het bezorgen over de grens makkelijker maken voor onze partners. Met Fulfilment by Zalando worden producten van Zalando zelf en die van partners bijvoorbeeld ook samengevoegd in één pakket en worden de shipping kosten gesplitst.'