Twinkle | Digital Commerce

Communicatie-app voor doven Chabla wint Entrepreneurial Award

2017-06-14
1774998
  • [nieuws]
  • 0:60

Chabla uit Finland is beloond met de Entrepreneurial Award, waar webshops uit veertien Europese landen voor genomineerd waren. De prijs werd vanmiddag uitgereikt tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona.

Chabla is een app waarmee doven en slechthorenden gesprekken kunnen volgen, zonder een tolk of andere tussenpersoon. Zij kunnen bijvoorbeeld ook telefoongesprekken voeren met horenden en inkomende communicatie laten vertalen in gebarentaal.

Pitch
De landenvertegenwoordigers van Italië, Tsjechië en Finland waren, na een pitch voor een jury eerder op de dag, gekozen als de drie grote kanshebbers voor de award. Na de eerste congresdag stelden zij zichzelf voor aan de bezoekers, die de uiteindelijke beslissing namen.

Global E-commerce Award
Ook werd voor het eerst de Global E-commerce Award uitgereikt, voor de partij die het beste de verschillende kanalen benut om consumenten in hun koopbehoefte te voorzien. De finalisten van deze prijs waren Ikea, Big Basket en Chiquelle. Na een pitch voor bezoekers van het congres ging Chiquelle naar huis met de prestigieuze award.