Twinkle | Digital Commerce

Betaaldienst Stripe van start in Benelux

2017-10-05
20641160
  • 1:01

De in Amerika door veel webshops gebruikte betaaldienst Stripe is nu ook beschikbaar voor online retailers in de Benelux. In ons land waren Catawiki, WeTransfer, Bynder en Deliveroo al aangesloten op de service; nu worden de poorten geopend voor alle bedrijven.

Stripe heeft in zijn jonge bestaan (2011) een prominente plek veroverd in de Amerikaanse markt voor online betalen. In 2015 zou 40 procent van de consumenten aldaar digitaal hebben afgerekend via Stripe. De start-up uit San Francisco is er specifiek voor internetbedrijven en heeft inmiddels grote namen als Facebook, Kickstarter, Lyft, Slack en Salesforce op zijn klantenlijst.

Ook iDeal
Nu kunnen ondernemingen uit de Benelux ook gebruik maken van de kant-en-klare oplossingen voor zaken als beveiliging, betaalsystemen voor abonnementen en periodieke betalingen, zowel via websites als apps. Voor betalingen via marktplaatsen is er Stripe Connect. De service ondersteunt onder andere iDeal, Bancontact, Apple Pay en Android Pay.

Commissie
Stripe hanteert een commissiemodel van 25 eurocent + 1,4 procent van het transactiebedrag voor Europese creditcards en 25 eurocent + 2,9 procent per transactie voor niet-Europese creditcards.