Twinkle | Digital Commerce

Walmart bezorgt boodschappen met Uber en Lyft

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Walmart heeft de volgende vernieuwing gevonden om concurrent Amazon het hoofd te bieden. De retailer zet taxi-apps Uber en Lyft in om online boodschappen bij klanten thuis te bezorgen.

Walmart test de bezorgdienst in Denver en Phoenix, aldus The Wall Street Journal. Consumenten kunnen online hun order plaatsen, waarna een medewerker van Walmart de boodschappen in de winkel verzamelt. De retailer roept vervolgens een Uber- of Lyft-taxi op om de bestelling te bezorgen.

Vooraf betalen
De klant betaalt 7 tot 10 dollar voor de levering van zijn order. Betalen gebeurt vooraf aan Walmart, die daarmee de taxichaffeur betaalt. De dienst is een toevoeging op de click & collect optie die in alle 4.600 Amerikaanse locaties van Walmart geldt.

ShippingPass
Walmart test momenteel een subscription service à la Amazon Prime met lokale vervoerders. ‘s Werelds grootste retailer neemt het met het abonnement ‘ShippingPass’ op tegen de grootste online retailer. Voor 49 dollar per jaar krijgen klanten van Walmart hun artikelen 'gratis' binnen twee dagen in huis.