Twinkle | Digital Commerce

Alibaba geeft kleding weg in rijdende Uber-paskamer

2017-11-08
180101
  • 1:02

Alibaba en Uber hebben de handen ineen geslagen. Uber heeft busjes getransformeerd tot rijdende paskamers, waarin Chinezen de kleding van Taobao kunnen uitproberen.

Het project is nog in de pilot fase in drie Chinese steden. Uber heeft nu drie busjes voorzien van een kleurrijk interieur en benodigdheden om kleding te passen. Deelnemers aan de proef kunnen een busje via de Uber-app oproepen. Zij mogen de gepaste kleding daarna gratis mee naar huis nemen.

Goede kwaliteit
Alibaba wil met de marketingstunt aantonen dat de kleding op Taobao wel degelijk van een goede kwaliteit is. Het bedrijf ontving daarover veel klachten van consumenten, zo meldt de South China Morning Post. Het beeld dat online van de kleding wordt geschetst zou niet overeenkomen met hoe de items in het echt zijn.

Opmerkelijk
De samenwerking met Uber is een opmerkelijke, aangezien Alibaba in het verleden meerdere keren geld pompte in concurrenten van de mobiele taxidienst. Zo investeerde de Chinese internetreus in het Amerikaanse Lyft en de Chinese Hangzhou Kuaidi Technology, kortweg KuaiDi Taxi.

Bij succes willen Alibaba en Uber de mobiele paskamer uitbreiden naar andere steden. Dan moet er waarschijnlijk wel betaald worden voor de gepaste kleding.