Twinkle | Digital Commerce

Amazon ziet nieuwe doelgroep in consument met uitkering

2017-06-07
25181417
  • [nieuws]
  • 0:43

Amazon hanteert sinds kort een aangepast Prime-tarief voor Amerikanen die financiële steun van de overheid ontvangen: zij mogen lid worden van Prime voor een gereduceerd bedrag. Daarmee zet de e-retailreus in op een grote groep van 43 miljoen potentiële nieuwe klanten.

Consumenten die voedselbonnen of andere overheidssteun ontvangen, betalen vanaf nu voor een Prime-lidmaatschap $ 5,99 per maand in plaats van $ 10,99. Wie een jaar vooruit kan betalen, krijgt een rekening van 99 dollar ($ 8,25 per maand). Het abonnement met gereduceerd tarief geeft dezelfde voordelen als het standaard abonnement, waaronder gratis verzending, Prime Video en Amazons muziekstreamingsdienst 

Retailstrijd
De daarmee aangeboorde doelgroep maakt - niet geheel toevallig - een aanzienlijk deel uit van Walmarts klantenpoel in Amerika; één op de vier Walmart-shoppers verdient minder dan 25.000 dollar per jaar. Volgens analisten krijgt de wedloop tussen Amazon en Walmart een steeds grimmiger karakter; de bedrijven versoepelen beurtelings hun bezorgvoorwaarden steeds verder.