Twinkle | Digital Commerce

Stichting WebwinkelKeur neemt EuroSafeShop over

2017-05-22
25511434
  • 0:54

Stichting WebwinkelKeur neemt het EuroSafeShop-keurmerk over. Stichting IECA Europe, tot dusver beheerder van EuroSafeShop, staakt zijn activiteiten en draagt zijn label en leden over aan Stichting WebwinkelKeur.

‘We hebben de ambitie om het grootste keurmerk van Nederland te worden. De overname is weer een stap in de juiste richting,’ zegt oprichter van Stichting WebwinkelKeur Marcel Landeweerd tegen Twinkle. Het betreft de derde overname voor de organisatie, waarvan het ledenaantal inmiddels op meer dan 4500 webwinkels staat.

Overgangsperiode
Tijdens de komende overgangsperiode blijft het EuroSafeShop-label nog bestaan; Stichting WebwinkelKeur controleert leden stapsgewijs aan de hand van zijn eigen richtlijnen. Leden van EuroSafeShop krijgen er met de overgang een softwarepakket met onder meer functionaliteiten voor klantbeoordelingen bij.

Slapende keurmerken
'We denken dat er onder webwinkeliers nog steeds het beeld bestaat van tientallen keurmerken, terwijl veel kleine slapende keurmerken enkel nog een website hebben met een aantal trouwe leden, maar niet meer actief groeien,' aldus Landeweerd. 'Ik denk dat het goed is voor de branche als deze slapende keurmerken langzaam verdwijnen, zodat de webwinkelier de keuze krijgt uit een aantal serieuze partijen die concurreren op aanbod en continu bezig zijn om dat aanbod te verbeteren.