Twinkle | Digital Commerce

Otto Group boekt ‘hoogste winst in jaren’

2017-05-22
35041970
  • [nieuws]
  • 0:52

De Otto Group heeft in het afgelopen boekjaar 730 miljoen euro winst geboekt. De Duitse retailgigant noemt het EBITDA ‘het hoogste in jaren’, op een eerder bekendgemaakte omzet van 12,5 miljard euro.

Otto kijkt terug op een mooi jaar met 10 procent meer e-commerce omzet, uitkomend op 7 miljard euro. Deze cijfers kwamen eind maart al naar buiten, vandaag presenteerde de groep zijn winstresultaten en ambities voor de komende jaren.

Ambitie
Zo moet Otto als merk verder worden uitgebouwd met ‘een significant groter product- en dienstenaanbod’ en ‘intelligent advies’ gaan geven aan klanten. About You moet volgens de holding een miljardenbedrijf worden, zonder daar verder concreet over te zijn.

Omzetdoel
Ook heeft de Otto Groep ambities op het gebied van omzetgroei. In de 2022 of 2023 moet de teller op 17 miljard euro staan. ‘Wij gaan voor een duurzame groei’, laat nieuwbakken ceo Alexander Birken weten.