Twinkle | Digital Commerce

ReplaceDirect ‘nog dit jaar in Frankrijk’

2017-05-28
20051128
  • [nieuws]
  • 1:13

ReplaceDirect is vanaf 1 april voor Belgische klanten ook in het Frans te bezoeken. De webshop heeft Frankrijk in het vizier als vierde afzetmarkt. ‘Maar daar zijn nog wel een aantal specifieke landgerichte aanpassingen voor nodig.’

De verkoper van onderdelen en accessoires voor elektronische apparaten maakte zeven jaar na zijn oprichting in 2003 de eerste stap naar het buitenland, naar Duitsland. Belgische klanten moesten destijds nog in de Nederlandse webwinkel hun bestellingen plaatsen, maar in 2011 kregen zij een eigen .be-shop.

Klantenservice dedicated
Deze webshop wordt nu ook vertaald naar het Frans, inclusief een Franssprekend klantenserviceteam. De stap naar Frankrijk wordt hiermee een stuk kleiner, weet ook programmamanager Rick van der Heijden, die wel benadrukt dat daarvoor nog een aantal zaken geoptimaliseerd moeten worden: ‘Denk daarbij aan bezorgopties, betaalmethodes en juridische aspecten’, zegt hij in een persbericht.

Nog dit jaar in Frankrijk
‘Natuurlijk is onze ambitie om de overgang naar Frankrijk dit jaar nog te realiseren’, vervolgt hij. ‘En daarna zullen ook andere Europese landen volgen. Uiteindelijk zijn we van mening dat iedereen in Europa mee moet kunnen in onze visie: een einde maken aan de wegwerpeconomie.’

Achterkant opnieuw ingericht
ReplaceDirect, nummer 94 van de Twinkle100, richtte begin dit jaar de achterkant van zijn webwinkel opnieuw in. Alle technische toepassingen werden aan één systeem gekoppeld, wat centrale controle over bedrijfsprocessen en meer flexibiliteit moet opleveren.