Twinkle | Digital Commerce

Praktische gids voor handelen in China gepubliceerd

2017-05-28
21421205
  • [nieuws]
  • 0:59

Nederlandse online retailers die graag in China willen verkopen kunnen nu gebruik maken van een praktische gids over dit onderwerp. De publicatie van het consulaat-generaal in Sjanghai moet duidelijke handvatten bieden voor verkopers in ons land.

De gids (88 Engelstalige pagina's) verschijnt in het kader van de ‘E-trade missie’ naar Alibaba’s thuisbasis Hanghzou. Een delegatie van bijna honderd grotere en kleinere bedrijven uit de lage landen maakt eind deze week onder meer kennis met Alibaba-oprichter Jack Ma.

Crossborder verkoop neemt vlucht
Chinese consumenten zullen de komende vier jaar veel meer crossborder gaan winkelen. 62 procent meer shoppers zullen de komende vier jaar de digitale grens oversteken naar bijvoorbeeld Nederlandse webshops, zo blijkt uit onderzoek van eMarketer:

Checklist
Naast een overzicht van de belangrijkste wetten en reglementen, en analyses van de markten waarin de grootste kansen liggen voor Nederlandse webwinkeliers, biedt de gids hulp bij het daadwerkelijk starten met de online verkoop in China. Zo is er een checklist van zaken waar ondernemers rekening mee moeten houden bij hun crossborder stap.