Twinkle | Digital Commerce

Lena ontsluit modebibliotheek op internet

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Lena is van start gegaan met het online uitlenen van kleding. 'Kickstarter supporters' lenen vanaf nu modestukken via de website; op korte termijn stelt Lena de collectie voor iedereen beschikbaar. In Amsterdam kunnen klanten onderling ruilen bij 'swap.points.'

Eind 2014 opende Lena zijn fashion library in de Amsterdamse Westerstraat. Tegen verschillende abonnementstarieven kunnen fashionista’s kleding lenen, een duurzame en kastruimtebesparende manier om steeds weer anders en goed voor de dag te komen. Het bedrijf biedt klanten ook een wasservice voor geleende kleding.

Campagne
Lena kreeg naar eigen zeggen in de gaten dat potentiële gebruikers afhaken door de afstand; de modebibliotheek was maar op één plek te bekijken. Om de collectie ook online te ontsluiten, startte Lena een campagne op Kickstarter. Daar werd een kleine tienduizend euro opgehaald, genoeg om vervolgstappen te kunnen zetten.

Shoppen zonder schuldgevoel
‘Het werkt ongeveer hetzelfde als een gewone webshop', zegt een van de vier initiatiefneemsters in een video over de online ontsluiting, 'maar nu kun je naar hartenlust shoppen zonder schuldgevoel.’ 

Swap.points
Behalve in de website investeerde Lena ook in fysieke swap.points. Daar kunnen leden kledingstukken kosteloos afhalen of retourneren, als alternatief voor bezorging tegen betaling aan huis.