Twinkle | Digital Commerce

Duitse Burger King levert met Takeaway.com-dochter

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Burger King laat in een Duitse pilot zijn burgers en frietjes bezorgen in negen Duitse steden. Lieferando, een Duitse dochter van Takeaway.com, neemt de leveringen op zich. Wanneer de pilot succesvol blijkt, wil Burger King in het voorjaar bij meer Duitsers op de stoep staan.

De pilot met Lieferando zou weleens een antwoord kunnen zijn op de testen van concurrent McDonald's, dat in november met Foodora en Deliveroo in zee ging voor thuislevering van zijn producten in Keulen en München.

Eigen bezorging
Het is voor Burger King niet de eerste proef met bezorging: een kleine twee jaar geleden startte de fastfoodketen thuisbezorging met eigen personeel. Na een succesvolle proef beloofde Burger King destijds dat eind 2017 thuislevering beschikbaar zou zijn in tweehonderd van zijn restaurants. Inmiddels is dit voor ongeveer honderd vestigingen gerealiseerd.

Nederland
In eigen land kunnen eters uit Emmen en Den Haag de maaltijden van Burger King ook laten bezorgen via Thuisbezorgd.nl. Een jaar geleden sprak Standard Investment, eigenaar van 27 van de 60 Burger King-vestigingen in Nederland, de ambitie uit thuisbezorging verder te ontwikkelen.