Twinkle | Digital Commerce

Bol.com deelt IT-kennis via Techlab

2017-05-28
30001688
  • [nieuws]
  • 1:03

Bol.com heeft een Techlab geopend waarop zijn IT-medewerkers een boekje open doen over de technologische ontwikkelingen en experimenten binnen het e-commerce bedrijf. Kennis delen zorgt voor betere oplossingen en technologieën, is de gedachte achter het platform.

De nieuwe website wordt ingericht door bloggende software engineers, testers en user experience designers die vertellen over hun werk bij de lijstaanvoerder van de Twinkle100. Ook vinden liefhebbers er informatie over techevenementen van bol.com en hoopt het bedrijf IT-medewerkers te overtuigen om te solliciteren.

Focus op IT-afdeling
‘Ons IT-personeel is erg belangrijk’, zegt een woordvoerster van bol.com tegen Twinkle. Een kwart van alle medewerkers van de Ahold-dochter werkt op de IT-afdeling, zo’n driehonderd. ‘Het aankomende jaar verwachten we zestig nieuwe techbanen beschikbaar te hebben. Daarvoor kijken we eerst naar personeel uit Nederland en België.’

Toenemende buitenlandse interesse
Maar ook vanuit het verdere buitenland komen IT’ers naar bol.com. ‘Er is steeds vaker interesse’, aldus de woordvoerster. ‘Als zij bij ons komen werken, is dat volledig volgens de Nederlandse arbeidsvoorwaarden en dus ook salarisvoorwaarden.’ Daarnaast krijgen expats de mogelijkheid om Nederlandse les te volgen. ‘Maar de voertaal op de IT-afdeling is en blijft Engels’.