Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo opent eigen keukens in Nederland

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Het Roobox-concept dat Deliveroo in Londen opzette, komt naar Nederland. Morgen opent de maaltijdbezorger twee locatiekeukens in containers in Amsterdam, van waaruit gerechten van aangesloten restaurants bereid en verzonden worden.

Deliveroo, dat maaltijden bezorgt van aangesloten restaurants, wil met de Rooboxen extra keukencapaciteit bieden. Restaurants hoeven orders die geplaatst zijn via Deliveroo, dan niet in eigen keuken te bereiden en klaarzetten voor bezorging; Deliveroo verzorgt het orderproces van begin tot eind. De eerste restaurants die gebruik maken van de Rooboxen zijn SLA, Braai en Salsa Shop.

Transformatie
‘Onze missie is om food delivery te transformeren,’ verklaart Philip Padberg, general manager van Deliveroo Nederland, in een persbericht. ‘De RooBox is in deze missie een fascinerende innovatie die nu, met een simpele druk op de knop, heerlijk eten binnen handbereik brengt. Tegelijk kunnen restaurants besparen op alle kosten die van oudsher nodig waren om een nieuw restaurant te beginnen.’

Opmars
Inwoners van Londen kregen het eerst maaltijden geserveerd uit de Rooboxen. Deliveroo brengt hen sinds kort ook binnen twintig minuten Heineken-bier. Ook in België zet Deliveroo eigen keukens op, met de ambitie in elke stad met meer dan 80.000 inwoners aanwezig te zijn. In Nederland werkt Deliveroo met meer dan duizend restaurants samen, waaronder Wagamama en Stach, THE BUTCHER en Nam Kee, en groeide afgelopen jaar met 400 procent.