Twinkle | Digital Commerce

Storing PostNL vertraagt leveringen pakjesavond

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

Niet iedereen wiens hart vol verwachting klopt, wordt deze pakjesavond gerustgesteld: door een IT-storing die vannacht plaatsvond bij PostNL, komen 40.000 pakketjes niet op tijd aan.


'Vandaag zouden er een kleine 500.000 pakketten bezorgd worden; het ziet er nu zo uit dat rond de 40.000 stuks vertraagd zijn. Alle pakketten die vandaag niet bezorgd kunnen worden, komen morgen aan,' verklaart PostNL-woordvoerster Tahira Limon rond drie uur 's middags aan Twinkle. 'We proberen zoveel mogelijk alsnog vandaag af te leveren. De grote bulkbestellingen voor Sinterklaas hebben we vorige week al gehad.'

Oorzaak
Over de oorzaak van de IT-storing en een eventuele compensatie kan het postbedrijf zich nog niet uitlaten: 'We concentreren ons momenteel op het zoveel als mogelijk nog vandaag thuisbezorgen', aldus Limon.

Bezorgrecord
Afgelopen jaar bezorgde PostNL een recordaantal pakketjes rond Sinterklaasavond. Op 1 december 2015 verbrak de postorganisatie zijn eigen record met de bezorging van 1,3 miljoen pakketten op één dag. Afgelopen week werden er ruim vijf miljoen pakketten verwerkt.

Digitale Sint
De pakketbezorging voor pakjesavond neemt, met steeds meer Sinterklazen die het digitale pad kiezen, ieder jaar behoorlijk toe. Thuiswinkel.org verwacht dat de online bestedingen voor de feestelijke traditie in Nederland voor het eerst boven een miljard euro uitstijgen. Dat is een toename van 35 procent ten opzichte van 2015.

Storingen
In de drukke feestperiode kampte Nederland dit jaar helaas al met meer storingen: zo zorgde een probleem bij de Rabobank er op 29 november voor dat klanten een avond lang geen iDeal-betalingen konden doen.