Twinkle | Digital Commerce

Lidl ontwikkelt pilot met afhaalpunt online orders

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Lidl start in Berlijn met een testlocatie voor het afhalen van online bestellingen. Het verbinden van winkels en webshop past binnen de multichannel-strategie van de discounter. Bij het afhaalpunt, genaamd 'Lidl Express', zijn ook verse producten te koop.

De Lebensmittel Zeitung meldt de komst van Lidls nieuwe afhaalpunt. De webshop is nog in de testfase. In oktober maakte Lidl bekend groente en fruit online te gaan verkopen. Bij de nieuwe Lidl Express kunnen inwoners van Berlijn de online bestelde versproducten ophalen. Lidl zet op de locatie ook een klein assortiment convenience producten (kant en klaar) in de schappen.

Lidl online
De supermarktketen timmert flink aan de digitale weg. 'Immer. Mehr. Online' luidt volgens Duitse media de slogan voor het nieuwe project. Onder de discounters pioniert Lidl in het ontwikkelen van zijn aanwezigheid in de e-commerce.

Afhaalsupers
Net als bij de kassaloze supermarkt Amazon Go kunnen klanten bij Lidl Express straks betalen via speciale Express-kassa's, die voor een snelle check-out zorgen. Walmart startte onlangs ook met een afhaalpunt voor online bestellingen waar ook andere producten te koop zijn. In eigen land opende Hoogvliet twee winkels met het Versmarkt-concept, waarbij klanten hun online bestelde boodschappen bij het afhaalpunt konden aanvullen met verse producten, maar sloot ze ook beiden weer.