Twinkle | Digital Commerce

Postmates krijgt ‘met moeite’ 140 miljoen groeigeld

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Postmates heeft $140 miljoen aan groeigeld gekregen in een nieuwe investeringronde. Het populaire bedrijf zegt het kapitaal met moeite bij elkaar te hebben gekregen, omdat de on demand markt investeerders afschrikt.

Postmates wordt met zijn nieuwe zak geld zo’n $600 miljoen waard. De afgelopen jaren heeft de bezorgdienst een enorme groei doorgemaakt, maar dit was zeker geen garantie voor investeerders, aldus ceo Bastian Lehmann tegen Techcrunch.

Moeite met winst
Veel startups in de on demand markt hebben moeite om winstgevend te worden, aldus Lehmann. Hij herhaalt zijn voorspelling dat Postmates zijn eerste zwarte cijfers volgend jaar schrijft. Het bedrijf bezorgt momenteel 1,5 miljoen orders per maand.

Binnen een uur
Postmates, opgericht in 2013, bezorgt na de start in San Francisco en Seattle nu in ruim veertig grote Amerikaanse steden. Eigen koeriers leveren bestellingen in winkels en restaurants binnen een uur af bij de klant. In de afgelopen jaren zijn onder andere StarbucksMcDonaldsApple en Etsy aangesloten op de koeriersdienst.

Postmates in Europa
In december vorig jaar kondigde de bezorgstartup de stap naar Europa aan, om de strijd aan te gaan met Deliveroo en Jinn. Nog dit jaar zou worden gestart in Londen.