Twinkle | Digital Commerce

Picnic ontwikkelt app voor blinden en slechtzienden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

Picnic heeft een speciale boodschappen-app ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. De app kwam met behulp van eigen klanten en ontwikkelaars tot stand en is de eerste app waarmee blinden en slechtzienden online boodschappen kunnen doen.

Stichting Accessiblity maakte afgelopen week nog bekend dat veel websites slecht toegankelijk zijn voor visueel beperkten. Energiebedrijven, webwinkels en nieuwswebsites kwamen er niet best vanaf in het onderzoek naar honderd veelgebruikte websites.

Apple
Lars Lockefeer van Picnic ontwikkelde de app en legt uit aan Twinkle hoe deze helpt bij het boodschappen doen wanneer je visueel beperkt bent. 'Blinden en slechtzienden gebruiken vaak Apple-apparaten, omdat het bestuurssysteem erop is ingericht het mensen met een beperking gemakkelijker te maken. Zo zit er de functionaliteit in om informatie voor te lezen aan de gebruiker wanneer deze over het scherm veegt. Deze functionaliteit hebben we voor Picnic in de app context gegeven, zodat het systeem geen losse elementen voorleest, maar bijvoorbeeld 'pot pindakaas, 150 gram, klik dubbel voor toevoegen aan winkelmandje'. De ontwikkeling van een Android-app staat bij Picnic op de planning.