Twinkle | Digital Commerce

Airbnb legt zich toe op reizen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Airbnb start met het aanbieden van reizen. De woningverhuursite wil zich profileren als reisorganisatie en heeft platform 'Trips' in het leven geroepen, waar reizigers tickets kunnen boeken en verblijven, excursies en restaurants kunnen reserveren.

Trips is vanaf nu beschikbaar in twaalf steden, waaronder Los Angeles, Parijs, Londen, Cape Town, Naoribi, Detroit en Tokyo. De komende maanden wil Airbnb groots uitbreiden naar tientallen andere steden. Volgens het AD behoort Amsterdam tot de minstens vijftig steden die Airbnb volgend jaar tot zijn imperium wil rekenen.

Lokale cultuur
Het peer-to-peer-karakter van Airbnb weerklinkt ook in het nieuwe Trips-platform. In het nieuwe 'Ervaringen' leggen lokale inwoners van de reisbestemming contact met toeristen. Ze geven tips of nemen reizigers mee op sleeptouw en laten hen ter plaatse dingen zien en beleven. Een andere nieuwe functie is 'Plekken', waarin locals hun favoriete plaatsen delen, al naar gelang hun interesse of hobby. 

Groeigeld
Airbnb kreeg dit jaar een grote som groeigeld toegespeeld van diverse investeerders. Het bedrijf was al een tijdje van plan te starten in de reisbranche en kondigde destijds aan bezig te zijn met nieuwe reisservices als guided tours. Kort na de bekendmakeing van de investering tekende Airbnb contracten met drie internationale travelmanagement-bedrijven.