Twinkle | Digital Commerce

Bol.com als eerste online retailer op 1 miljard omzet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Bol.com verwacht binnenkort als eerste online retailer in Nederland en België de omzetgrens van 1 miljard euro te doorbreken, nog voor het boekjaar gesloten is. ‘Wij zijn zeer trots!’, aldus een enthousiaste Dick Boer, ceo van moederbedrijf Ahold Delhaize.

De lijstaanvoerder van de Twinkle100 behaalt deze mijlpaal volgens een woordvoerster ‘waarschijnlijk ergens in de aankomende weken’. Het gaat om een consumentenomzet inclusief de opbrengst uit verkopen van partners (voorheen ‘Plaza’ genoemd).

Omzet in boekjaar 2015
Bol.com noteerde volgens een schatting van Twinkle in boekjaar 2015 een omzet van 730 miljoen euro in Nederland. Bol.com meldde zelf een omzet van 900 miljoen euro in Nederland én België. Zakelijke verkooppartners tekenden toen voor ongeveer een kwart van de bestellingen op de site. Zij krijgen vanaf volgend jaar een plek in het nieuwe, eigen magazijn van Bol.com, dat acht voetbalvelden groot is.

Marge drukken
Moederbedrijf Ahold Delhaize steekt een fors deel van zijn budget in Bol.com. Flinke investeringen in de webwinkel zorgden in het eerste kwartaal van het fusiebedrijf (officieel het derde kwartaal van het boekjaar) voor een daling van het onderliggende operationele resultaat in Nederland. Bol.com drukt de marge met 0,7 procentpunt, omgerekend zo'n 20 miljoen euro.