Twinkle | Digital Commerce

Online omzet Scotch & Soda stijgt 57 procent

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

De online omzet van modemerk Scotch & Soda is met ruim de helft toegenomen (57 procent). Voor het afgelopen boekjaar noteerde het bedrijf 38,4 miljoen euro omzet vanuit haar webshop, als onderdeel van 325,9 miljoen euro totaalomzet.

Quote meldt dat zo'n 65 procent van de totaalomzet van het bedrijf afkomstig is van e-commerce kanalen en levering aan winkelketens, hoewel Scotch & Soda veel investeert in het openen van nieuwe fysieke winkels. 57 procent stijging van de online omzet is een goed bericht voor het modemerk, dat twee jaar geleden nog in zwaar weer verkeerde.

Schuld
Toch is het Nederlandse kledingmerk nog niet helemaal uit het dal geklommen. Volgens Quote steekt het eigen vermogen van nog geen 60 miljoen schraal af tegen de openstaande schuld van 270 miljoen euro aan aandeelhouder Sun Capital. Ook wijst Quote op de lage marges, gezien de winst van 1,1 miljoen op een omzet van 325,9 miljoen. Ondanks de financiële dompers van het afgelopen jaar opende Scotch & Soda onlangs winkels en een webshop in India.