Twinkle | Digital Commerce

Lightspeed bouwt aan ‘plaza voor leveranciers’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

Lightspeed voorziet een toekomst waarin aangesloten winkeliers hun assortimenten eenvoudig en flexibel kunnen aanpassen op de actuele klantvraag. ‘We werken toe naar een soort Bol.com Plaza, maar dan met aanbod van leveranciers.’

Dat zei Ruud Stelder tegen Twinkle op Lightspeed Connect, een eigen event van het bedrijf in de Utrechtse Jaarbeurs. Stelder is oprichter van SEOshop, dat een klein jaar geleden werd verkocht aan de Canadese kassasoftwareaanbieder Lightspeed. Nu staat er 'Director of Global eCommerce Revenue' op zijn visitekaartje.

Naadloze integratie
Lightspeed maakt momenteel werk van de naadloze integratie tussen beide takken (e-commerce en POS), zodat winkeliers die online en offline actief zijn met één voorraad kunnen werken en een kanaaloverstijgend klantbeeld krijgen.

Big data
Naast kanaalintegratie is big data een actueel thema binnen Lightspeed, dat ‘onafhankelijke winkeliers wil helpen in hun concurrentiestrijd met de big box players’, om ceo Dax Dasilva aan te halen. Al die data helpen de tienduizenden aangesloten winkeliers niet alleen om hun eigen business te stuwen, op geaggregeerd niveau kunnen ze leveranciers ook inzicht bieden in de gedragingen van consumenten binnen en tussen kanalen. Waar zit hun doelgroep en hoe kunnen ze die direct bereiken?

Grote catalogus
Lightspeed wil het 'beste platform in de wereld worden voor suppliers', werd gisteren ook verteld bij de presentatie van de roadmap. Zij kunnen straks hun complete productaanbod aandragen, waar de kleine en middelgrote winkeliers vervolgens items uit kunnen selecteren en slijten. In feite onstaat er een enorme catalogus. Stelder: 'Een verkoper van motors kan zijn assortiment bijvoorbeeld direct uitbreiden met bepaalde laarzen, als daar veel vraag naar zou zijn. Het is een kwestie van aanzetten en online verkopen (vanuit de voorraad van de fabrikant, red.) of weer uitzetten. Nu zitten daar meestal distributeurs tussen, die marge moeten overhouden en die vertragend werken. Die gaan er op termijn uit.'