Twinkle | Digital Commerce

Coolcat en Bever krijgen fikse terugbetaalboete van ACM

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vijf webwinkels in de modebranche een fikse terugbetaalboete opgelegd. Onder hen zijn Twinkle100-spelers Bever (nr. 59) en Coolcat (nr. 174).

Bever en Coolcat kregen een boete van respectievelijk 198 duizend euro en 220 duizend euro voor het niet of niet altijd terugbetalen van de bezorgkosten bij retournering. Ook kregen Kiesdejuistesportbh, Shoebaloo en Hipvoordeheb een geldstraf van respectievelijk 50 duizend euro, 72 duizend euro en 50 duizend euro.

Slecht informeren
‘Zij informeerden consumenten op hun website onvoldoende over de regels die gelden bij het annuleren van hun aankoop’, schrijft de ACM. ‘Dit betekende dat consumenten niet wisten waar ze recht op hadden, zoals dat het volledige aankoopbedrag, inclusief bezorgkosten, tijdig moet worden terugbetaald.’

Streng optreden
De ACM treedt sinds eind vorige maand zeer streng op tegen webwinkels die de terugbetaalregels aan hun laars lappen. Waar eerst een waarschuwing werd gegeven, deelt de ACM nu flinke boetes uit. Webwinkel T.O.M. bv (nr. 152) was het eerste doelwit.