Twinkle | Digital Commerce

Otto wil producten gaan verhuren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Otto wil het voor Duitse consumenten mogelijk maken om wasmachines, televisies en tablets via zijn platform te huren. De producten zijn te vinden op Otto.de en kunnen voor minimaal drie maanden gehuurd worden.

De eerste te huren artikelen komen uit de categorieën multimedia, consumentenelektronica en sport, zo meldt het Duitse Der Handel. De huurwaar komt naast de koopbare artikelen op de site te staan.

Wegwerpmaatschappij
Otto maakt met zijn nieuwe stap een vuist tegen de wegwerpmaatschappij. Het blijft volgens het bedrijf daarbij niet bij het huren van een wasmachine. ‘Wij geloven dat consumenten in de toekomst ook producten willen huren om bijvoorbeeld muziek te streamen of auto-onderdelen te monteren’, zegt verkoopdirecteur Marc Opelt.

Huren via Dixons
In Nederland is Dixons een voorbeeld van een verhuursite voor onder andere huishoudelijke apparaten. Consumenten kunnen ervoor kiezen om een product kortstondig te huren of een meerjarig huurcontract af te sluiten, waarbij ze een vast bedrag per maand betalen.