Twinkle | Digital Commerce

Duitse mediabedrijven staan achter About You

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Zalando-uitdager About You heeft een grote groep mediabedrijven achter zich gekregen als minderheidsaandeelhouders. Onder andere SevenVentures en German Media Pool met zijn klant RTL II hebben in de Otto-dochter geïnvesteerd.

Otto behoudt een meerderheidsaandeel in zijn modeplatform. De net twee jaar oude startup is inmiddels zo’n 300 miljoen euro waard en heeft naar eigen zeggen ruim één miljoen actieve klanten. Het boekjaar 2015/2016 werd afgesloten met een ‘hoge dubbelcijferige miljoenenomzet’, die in het lopende jaar naar verwachting wordt verdubbeld.

Zalando van de troon
About You wil marktleider worden in de DACH-landen, de activiteiten in Oostenrijk en Zwitserland worden daarom met het groeigeld versterkt. Het bereiken van de toppositie wordt nog een hele klus, want aartsrivaal Zalando noteerde in de DACH-landen vorig jaar een omzet van 1.580 miljoen euro. Maar: ‘Wij gaan onze omzet aanzienlijk verhogen de komende jaren’, aldus medeoprichter Hannes Wiese.

About You
Op Aboutyou.de is fashion voor mannen en vrouwen te koop van bekende merken als G-Star, Replay, Desigual en Mango. In totaal zijn zo’n vijftigduizend producten te vinden op de site. Orders worden binnen 1 tot 3 werkdagen gratis bezorgd door Hermes of DHL. Shoppers mogen producten net als bij Zalando tot 100 dagen na ontvangst kosteloos retourneren.