Twinkle | Digital Commerce

123inkt.nl boos om inktpatroon-update HP

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

123inkt.nl richt een stichting op waarin consumenten een schadeclaim kunnen indienen tegen HP. De inktfabrikant zou een update hebben doorgevoerd waardoor zijn printers alleen nog met HP-inktcardridges afdrukken.

De webwinkel zegt de afgelopen tijd zo’n drieduizend e-mails te hebben ontvangen van boze klanten die geen documenten meer kunnen printen met inkt van een huismerk. Zij moeten dankzij de update overstappen op de inkt van HP, die vaak veel duurder is.

Stichting
Daarom besloot 123inkt.nl een stichting op te richten. Uit een melding op de website:

‘Wij zijn bezig met het oprichten van een door ons gefinancierde stichting die u, na aanmelding d.m.v. een volmacht, tezamen met andere getroffen klanten juridisch gaat vertegenwoordigen tegenover HP. Dit met als doel om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen en uw eventuele directe schade vergoed te krijgen.’

Geen idee
HP zegt tegenover de NOS geen weet te hebben van een eventuele schadeclaim. Het bedrijf beroept zich op de bescherming van innovaties en intellectueel eigendom en wil ‘de veiligheid van de producten voor klanten’ verbeteren.